Evenementenkalender

Vorige maand Vorige dag Volgende dag Volgende maand
Bekijk per maand Ga naar maand

Skûtsjesilen - Eernewoude (25 jarig jubileum Duikteam Marlijn)

Zondag 30 Augustus 2015, 13:00 - 20:00

Op 18 januari 1990 werd onder het genot van een borrel en een hapje door een aantal enthousiaste sportduikers Stichting Duikteam Marlijn opgericht.
Waar veel duikverenigingen afhaakten is na 25 jaar Duikteam Marlijn nog steeds een bloeiende en actieve vereniging met enthousiaste leden.
Het 25-jarig bestaan willen we niet zonder slag of stoot voorbij laten gaan en de Evenementencommissie kreeg opdracht om voor dit bijzonder feit iets bijzonders te organiseren.

Gekozen is voor een middag skûtsjesilen door het Nationaal Park de Alde Feanen nabij Eernewoude met een afsluitend barbecue. Het zeilen (silen) met het skûtsje gaan we, onder toezicht van de schipper met een bemanningslid, zelf doen. Met een beetje wind betekend dat enigszins hard werken. Mocht het op die dag juist slecht weer zijn dan is regenkleding beschikbaar

Dagindeling:

  • 13.15 uur:
    We worden ontvangen met koffie en Fryske oranjekoek in de tuin aan het water of, bij minder goed weer, in één van de ontvangstruimtes. Hierna volgt het palaver: de schipper vertelt over de historie van het skûtsje en geeft instructies over de zeiltocht. Dan wordt er ingescheept en worden de trossen losgegooid.
  • 14:00 uur:
    De middag wordt onder begeleiding van de schipper en een maat gezeild op een origineel Fries skûtsje. Om het schip te zeilen moeten we zelf de handen uit de mouwen steken en actief meezeilen. Het vaargebied is het nationaal park De Alde Feanen. Dit natuurgebied met langgerekte meren en smalle vaarten ligt tussen de Friese watersportdorpen Eernewâld en Grou. Aan boord is een koelbox met diverse soorten fris en bier.
  • 17:00 uur:
    Wanneer het schip weer bij Anage is afgemeerd, staat er een oorlam klaar en wordt de barbecue aangestoken. Barbecue Kapitein bestaat uit 4 soorten vlees, diverse salades, sausen en stokbrood met kruidenboter. Ook hier is het selfservice en gaan we ons zelf bedienen. Bij de barbecue wordt een schaal met vers gebakken friet gereserveerd en kan er vrij worden gedronken (max. 2,5 uur).
  • 19.30 uur:
    Na de maaltijd wordt de dag afgesloten met een kop koffie of thee.

 De eigen bijdrage van deze bijzondere dag bedraagt € 35,-- per persoon en is voor leden van Duikteam Marlijn en hun partner.

 

Wij verwachten dat we gebruik gaan maken van twee skûtsjes. Dit is afhankelijk van de hoeveel aanmeldingen. Aangezien de skûtsjes vroegtijdig moeten worden vastgelegd is de afspraak dat wij op maandag 18 mei 2015 de juiste aantallen zullen aanmelden.

Opgave voor dit bijzonder evenement, via mail, voor 18 mei 2015 bij Rinus Slump en het verschuldigd bedrag moet worden overgemaakt op Stichting Duikteam Marlijn rek.nr. NL38ABNA0417164866 ABN AMRO bank te Delfzijl o.v.v. Jubileum.

 

Terug

JEvents v3.0.12 Stable   Copyright © 2006-2013

Ga naar boven